Stickers zijn leuke en gemakkelijke voorwerpen die je kunt toepassen op het verpakkingsontwerp van je product. Ze kunnen voor veel zaken worden gebruikt, maar er komt ook veel bij kijken bij het maken van stickerontwerpen; zoals het oppervlak van de applicatie, het type stickerpapier of lijm dat zal worden gebruikt en het materiaal dat wordt gebruikt voor het afdrukken.

In deze blog wordt alles besproken over stickerontwerp, van het belang ervan en de dingen die het kan doen voor uw merk en producten, tot ideeën voor stickerontwerp en het ontwerpen van stickers om af te drukken.

Het belang van stickers en stickerontwerp

Stickers zijn stukjes bedrukt materiaal (meestal op papier) met lijm op hun rug om ze op verschillende soorten oppervlakken te laten plakken. Omdat ze grotendeels een visueel doel hebben, hebben stickers veel toepassingen.

Ze kunnen worden gebruikt als een etiketteringstool voor organisatie, een tool voor kunstnijverheid, een ontwerptool en nog veel meer. Ze kunnen zelfs worden gebruikt als zelfklevende postzegels voor het verzenden van post. 

In marketing worden stickers gebruikt als een gemakkelijke en goedkope manier om essentiële informatie op het product of de verpakking aan te brengen, of gewoon als versiering voor esthetische doeleinden. Al deze kunnen worden gedaan zonder de noodzaak om het product te wijzigen door middel van direct printen.

Stickerontwerp lijkt veel op een subcategorie van labelontwerp, omdat het beide gedrukte materialen zijn die informatie over een merk of product bevatten.

Voorbeelden van stickerontwerp

Hun opvallende verschil (afgezien van het feit dat stickers strikt zelfklevend zijn) is dat stickers niet per se platte tekst hoeven te bevatten. Sommige stickers bevatten alleen het logo van het merk of een afbeelding die ermee in verband kan worden gebracht.

Omdat ze voornamelijk visueel van aard zijn, wordt stickerontwerp toegepast om een ​​product, etiket of verpakking er visueel aantrekkelijk uit te laten zien en te laten opvallen. Hoewel stickers kunnen worden afgepeld, is het goede eraan dat ze ook veelzijdig zijn. Stickers kunnen voor vrijwel elk oppervlak worden gebruikt, dus ook voor elk doel.

Een ander voordeel van stickers is dat als je een fout maakt via een ontwerpfout, drukfout, of als blijkt dat het er gewoon niet goed uitziet, je de sticker altijd gewoon kunt verwijderen en een nieuwe kunt printen.

Efficiënt

Hierdoor zijn stickers tijd- en kostenefficiënter in vergelijking met direct printen op het product of de verpakking. Naast hun veelzijdigheid kunnen goed ontworpen stickerontwerpen niet alleen op het product of de verpakking worden aangebracht, maar kunnen ze ook op andere plaatsen in uw bedrijf worden aangebracht.

Stickers kunnen worden gebruikt als decoratie voor uw kantoor of winkel. Stickers kunnen worden gebruikt als branding-oplossing voor een snelle verpakking. Je kunt jouw merk snel en goedkoop op de verpakking opnemen door stickers op gewone dozen, papieren zakken, flessen, enz.

Neem een kijkje op Ikastetiket.nl als je op zoek bent naar stickers.